Пловдивският VIP Dent на върха на ШАМПИОНСКА ЛИГА (СНИМКИ)

Спорт

01-07-2013, 12:13

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Момчетата ще представят България на Европейското първенство по мини футбол

Пловдивският "VIP Dent" грабна купата на ШАМПИОНСКА ЛИГА на България. Въпреки че за отбора бе едва първо участие в турнира по мини футбол у нас, той направо отвя конкуренцията в Слънчев бряг. В надпреварата участваха 24 тима, но само 4 от тях стигнаха до финалите през уикенда. В пряк двубой един срещу друг на финала застанаха "Феста" (Кюстендил), "Ремиза" (Стара Загора) и "Байкал" (Кърджали) и "VIP Dent" (Пловдив).

В първият мач "VIP Dent" отнесе "Феста" с 4 на 1. С равенство 1:1 приключи двубоя с "Байкал". В последната среща пловдивските момчета не допуснаха топката на старозагорците от "Ремиза" да проникне в тяхната мрежа. Същевременно футболистите на "VIP Dent" вкараха цели 2 гола в съперниковата врата.

На първенството присъстваха много близки, приятели и половинките на пловдивските футболисти, които ги подкрепяха и скандираха непрестанно.

Димо Станков стана "Голмайстор" със своите 4 попадения в противниковите врати. Той бе провъзгласен и за "Най-добър играч" и получи наградата "ЗВЕЗДА НА ТУРНИРА".

След две победи и един равен "VIP Dent" стана третият ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ по мини футбол на БАМФ. С победата си пловдивчани получават възможността да  представляват България на Европейското първенство по мини футбол, организирано от European Minifootball Federation. То ще се проведе на о.Крит – Гърция, през октомври тази година.

Ето и крайното класиране на ШАМПИОНСКА ЛИГА на България :

1. VIP Dent - 7т.

2. Феста - 4т.

3. Ремиза - 3т.

4. Байкал - 2т.

Победата в турнира толкова вдъхнови един от играчите – Мустафа Мехмедов, че той реши да направи подарък на своите съотборници. Освен участие в Европейскота първенство, футболистите на пловдивския тим получиха и друга награда -  заслужена разходка с яхта в открито море, наслаждавайки се на красивите брегове на Слънчев бряг и Св. Влас. Един невероятен жест от Мустафа, който искрено зарадва пловдивските момчета.

Футболиста Тодор Тимонов и съдията Георги Кабаков също присъстваха на шампионата в курортния комплекс. Двамата с интерес наблюдаваха всички срещи на пловдивския отбор. В края на турнира Тимонов обяви, че веднага след приключване на професионалната си кариера с удоволствие ще стане част от пловдивския тим.