Яйца,стриди и кафе-истински афродизиаци

Животът

01-07-2013, 12:34

Снимка:

BGNES

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Вкусната храна възбужда,твърдят учени

За сексуалния живот на човечеството може да съдим по напълно несексуални признаци. Така например "по-тихата" професия предполага по-ярък секс. Според сексолозите професиите по неизвестни засега причини влияят върху сексуалната активност на човека. Чиновници, счетоводители, финансисти и офис служители са по-склонни към сексуална разкрепостеност от примерно шофьорите, които постоянно са на път и с повишена концентрация, пише БГНЕС.
Британски психолози твърдят, че жените са привличани от два типа мъже. За домашния уют те предпочитат сурови и твърдоглави мъже, а за удоволствията в леглото хубавичък и миловиден мачо. Това може да се обясни с интуитивната женска защита. Колкото по-мъжествен изглежда един мъж, толкова повече тестостерон има той.
Почеркът издава какъв си в леглото, смятат немалко психолози. Ако човек пише вертикално, без да накланя почерка, той по-скоро е еднообразен в леглото. Ако пък почеркът е ъгловат, притежателят му се стреми да бъде лидер във всичко, включително и в леглото. Ако по времето на секс човек се кефи повече да доставя удоволствие на партньора си, отколкото да го получава, той пише главно К изтеглено и без натиск.
Учените са установили също, че вкусната храна възбужда. Храната с нейния вкусов аромат и химически състав има възбуждащ ефект върху човека. За стимулиране на сексуалността си, яжте повече яйца, защото в тях има достатъчно количество витамин А и белтъци. Стридите пък съдържат необходимия цинк. Както твърдят психолози и диетолози, в древността хората са яли онези продукти, които са асоциирали с половите органи – яйца, аспержи, стриди.
Кафето става не само за събуждане, но и за възбуда. Кафеджиите по-често се занимават със секс и получават от него по-голямо удоволствие. А това се получава, защото кофеинът активира работата на сърцето и така ускорява метаболизма. Впоследствие кожата и мозъкът са по-чувствителни на различните видове дразнители. Белтъчините в зърната на кафето активно подхранват хормоналната система на човека, оттук и повишената потентност. Но не забравяйте и за вредата от прекаляването с кафето, предупреждава sex-news.ru.
И накрая карамелените бонбони "Чупа-Чупс". Според изследвания на американски учени най-привлекателния и сексуален аромат за мъжете и жените имат именно тези бонбони. Да не говорим пък за начина на използването им. Затова този бонбон е задължителна част във всички сексуални прояви, от невинен флирт до бурна креватна сцена.