Домо: Избрах Ботев заради амбициите им

Спорт

01-07-2013, 13:02

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Надявам се да съм картотекиран за следващия кръг на Лига Европа

Новото попълнение на евроучастникът Ботев (Пловдив) Валери Домовчийски заяви, че се връща в България, заради големите амбиции на "канарчетата".

Подписах за две години договор до 2015 година. Всичко мина наред и вече съм футболист на Ботев", коментира Домовчийски.

"Ботев проявиха интерес към мен. Проведохме няколко разговори с ръководството и треньора и се разбрахме", добави нападателят.

"Ботев има големи амбиции и затова се завръщам. Надявам се да бъда картотекиран за следващия кръг на Лига Европа. В близката седмица ще стане ясно", продължи футболистът. "Не съм на 100% готов, но съм добре. За момента ще тренирам с втория отбор на Ботев – Раковски. Ще поддържам с тях форма и се надявам по най-бързия начин да влезе в добро кондиционно състояние", каза още Валери Домовчийски.

Той отново ще играе под ръководството на Станимир Стоилов - Мъри, който го наложи в Левски. Под негово ръководство, Домовчийски тигна до 1/4-финал за Купата на УЕФА през 2006 година, а на следващия сезон игра в групите на Шампионска лига. За последно той игра във Втора Бундеслига за Дуисбург, където за два сезона записа 39 мача и вкара 3 гола. Преди това носи екипа на Херта (Берлин), но и там не успя да се наложи - 65 срещи с 9 попадения за 3 години. 

 

Още спортни новини тук