Сияна Фудулова и Явор Гечев се срещнаха с Областния управител

Животът

01-07-2013, 16:02

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Предстоят срещи и с другите народни представители и кметове

Областният управител Недко Марчев проведе работна среща с народните представители от Коалиция за България Сияна Фудулова и Явор Гечев.
     Темата за жътвата и осигуряването на успешното прибиране на реколтата - един от първите поети ангажименти от страна на Областния управител, бе коментирана от обл. управител и двамата депутати на пресконференция днес.
Депутатът Явор Гечев подчерта, че тази година реколтата е относително добра, с по- добри показатели на пшеницата в сравнение с миналата година.
Във връзка с развитието на земеделието в областта, вече са направени и първите стъпки в посока на разкриване на филиал на Аграрния университет в Пловдив. Обсъждат се възможности за ползване на сграден фонд, финансиране и т.н. В лицето на Областния управител виждаме съмишленик, човек, който милее за бъдещето на добруджанския регион, заяви Гечев.
     По отношение на националните политики, депутатът припомни някои от мерките в сферата на енергетиката, сред които намаляването на цената на тока за битови потребители. Сред набелязаните конкретни действия, двамата народни представители съобщиха за предстояща среща с министъра на МОСВ по проекта за водния цикъл, запознаване с текущите проблеми във В и К и др.
     Сияна Фудулова се спря на някои социално-икономически мерки, разписани в програмата на министър-председателя Орешарски и залегнали в законодателната програма за юли: изготвяне на национален план за младежката безработица, промяна на Закона за заетостта, промяна на Закона за корпоративното подоходно облагане, мерките за майките и детските надбавки. Предстоят и законови промени във връзка със замразяване на пенсионната реформа и въвеждане на швейцарското правило - като израз на грижата за възрастните хора.
Гечев е убеден, че проблемите се решават в диалог. В парламента се чува гласът на недоволството и правителството работи усилено за подобряване на ситуацията в страната.
     Областният управител Недко Марчев информира журналистите, че има намерение да инициира такива срещи с всички народни представители от област Добрич, както и с кметовете на общини. Трябва да търсим варианти да се помага на региона, защото има каузи, които ни обединяват и за които си струва да работим в екип, подчерта той.