Откриват Свeтовното по математика с празнично шествие и концерт

Младежите ще се съберат днес – на площад “Тройката” в 16.00 часа

Официалното откриване на Световното по математика ще започне с шествие от 1080 математика от цял свят, които ще дефилират по централните улици.

Младежите ще се съберат днес – на площад “Тройката” в 16.00 часа . Шествието тръгва 16.30 часа и ще премине по главната улица – бул. “Богориди” – Морската градина – Летен театър. От 18.00 часа в Летния театър ще започне официалната церемония по откриване на състезанието.

На 2 юли стартира същинското съревнование. Учениците ще бъдат разпределени на две места – в Математическата гимназия и Електротехникума, където ще решават задачи от 9 до 11 и от 11.30 до 13.00 часа. По същото време техните преподаватели ще участват в конференция в Културен център “Морско казино” – на нея ще се говори за всички новости в света на математиката.

На 3 юли Община Бургас е предвидила възможност децата да се позабавляват. Те ще разгледат Фестивала на пясъчните скулптури. От 18 до 21 часа на 3 юли ще се проведе и така наречената Културна вечер – отново на централния плаж участниците в състезанието ще представят своите държави с песен, танц или нещо друго характерно. Това е и подходящото време за размяна на подаръци.

Обявяването на резултатите и официалното закриване на Световното математическо състезание за ученици BIMC 2013 ще се случи на 4 юли между 19.30 и 22.30 часа в Летния театър.