Омбудсманът към областния управител: Подай оставка, защо трябва да се стига до гражданска война

Мисия Пловдив

02-07-2013, 11:00

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивчани поискаха помощта на обществения посредник

Общественият посредник на Пловдив Димитър Атанасов се обърна официално с писмо към областния управител Венцислав Каймаканов. Да се вслуша в гласа на хората и да отговори на техните искания, призовава омбудсманът.

Повод за писмото е постъпил до Атанасов сигнал, подписан от 56 пловдивчани, с молба той да посредничи като предаде лично на губернатора искането за неговата оставка.

В обръщението си Атанасов заявява, че вижда и оценява размирната ситуация в Пловдив и България, което му дава основание да приеме предложението на протестиращите. Той се надява, че Каймаканов ще преосмисли решението си да не подава оставка, докато правителството не падне, защото пловдивчани не го припознават за техен представител.

Омбудсманът предупреждава областният управител, че позицията му, че протестиращите са една шепа хора не е убедителна, защото всеки момент те могат да станат десетки хиляди, с което ситуацията да стане взривоопасна.

С директен въпрос "Защо трябва да се стига до гражданска война" Атанасов призовава Венцислав Каймаканов да се вслуша в гласа на хората, като по този начин прояви чувство за отговорност, за да се опази обществения мир, предава Дарик.