Кметът към математиците: Достигайте нови висоти (ГАЛЕРИЯ)

Мисия Бургас

02-07-2013, 12:11

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Ако се научите да губите, ще се научите да печелите, заяви Бендалаг Намфа, зам.-генерален секретар на Комисията по образование на Тайланд

„На всички участници в състезанието пожелавам успех и отлично класиране. Запазете желанието и мотивацията си да се образовате и да достигате нови висоти в науката“.

Това заяви кметът Димитър Николов преди да удари гонга, с което официално беше открито Световното състезание по математика.

Церемонията се проведе в Летния театър, в присъствието на над 2500 души - ученици, техни преподаватели и роднини, бургаска публика.

Приветствие към състезателите отправи и председателят на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание д-р Сун.

„Ако се научите да губите, ще се научите да печелите и да сте  истински победители, достойни за подражание“, заяви в обръщението си към участниците в състезанието Бендалаг Намфа, зам.-генерален секретар на Комисията по образование на Тайланд.

Поздрави и пожелания за успех към участниците поднесе и зам.-министърът на образованието Атанаска Тенева.

Пъстрата публика, препълнила Летния театър, с интерес и въодушевление изгледа развлекателната програма, подготвена от  Общински детски комплекс.

За финал всички отбори се качиха на сцената на Летния театър и поставиха там националните си флагове в израз на приятелство.

Обявяването на резултатите и официалното закриване на Световното математическо състезание за ученици BIMC 2013 ще се случи на 4 юли между 19.30 и 22.30 часа в Летния театър.