Пуснаха от ареста Гери Червенкова

Обвинената в трафик на наркотици българка трябва да плати 1000 лв, гаранция

Софийският апелативен съд пусна от ареста Гергана Червенкова под гаранция от 1000 лева. Няколко месеца обвинената в трафик на наркотици и заплашена с екстрадация в САЩ българка лежи в следствения арест в очакване на днешното дело.

В САЩ 35-годишната Гергана Червенкова е обвинена за това, че с работата си като финансов мениджър е съпричастна към група за неразрешена онлайн тръговия с лекарства. Обвиненията предвиждат близо 70 години лишаване от свобода. Докато чака решението на съда на Червенкова  й беше наложена най – тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Така от няколко месеца тя не е виждала децата си.

На 21 юни апелативният съд отложи делото за екстрадиция на българката. Тогава над 300 души протестираха пред Съдебната палата в София, за да я подкрепят.

Близките й се опитват да кажат, че обвиненията срещу нея са абсурдни, а Гери само е изпълнявала работата си - трудов договор без управленчески права като финансов мениджър в търговско представителство "БГ Глобал Сървисиз", която е обслужваща компания на английската фирма "Юромедонлайн ООД".