Подлез и шосе разклатиха къщите до гарата?

Мисия Пловдив

02-07-2013, 16:50

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Собственици на имоти се притесниха преждевременно

Собственици на имоти на бул. "Македония" причакаха транспортния министър Данаил Папазов и кмета Иван Тотев след тяхната среща. Гражданите се опасяват, че къщите им ще бъдат отчуждени заради бъдещия подлез, който ще свързва "Македония" и "Васил Априлов" около Централна гара-Пловдив.

„Опасяваме се, че ще бъдем ощетени. Искаме да знаем кои имоти ще бъдат засегнати и как”, каза Станимир Величков, който живее на бул. "Македония" №28. По думите му къщите, които вероятно ще бъдат съборени, са около 20 на брой. Те са на потомци на тракийски бежанци. Има и нови сгради с по два и повече етажа, допълни той.  

Според Величков през имотите им ще минава ново шосе. „Искаме да знаем дали според новия план ще има промяна. Вече 4 поколения сме заложници на стария”, допълни пловдивчанинът.

Кметът Иван Тотев обеща среща с потърпевшите. Засега общината не е съобщавала за предстоящо отчуждаване на имоти. „Не са започнали процедурите,  защото не са намерили пари за проекта. Ние настояваме да знаем какво ще стане още на този етап”, апелират пловдивчани.