И Петролул преби Лудогорец преди Шампионската лига

Спорт

02-07-2013, 23:06

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Румънците вкарват 4 на Платини и компания

Лудогорец загуби и втората си контрола от лагера в Австралия. Шампионите отстъпиха с 1:4 от третия в румънското първенство Петролул. Голът за нашите отбеляза Михаил Александров, а мачът бе дебютен за новото попълнение Мишел Платини. Лудогорец беше надигран от своя румънски съперник и допусна по два гола в двете полувремена.

За Петролул две попадения вкара тунизиецът Хамза Юнес (6' и 56'), а по едно добавиха Джордже Грозав (13') и Гилерме (84').

Единствения гол за Лудогорец падна в 22-та минута, когато Кайсара подаде към Михаил Александров и той се разписа за 1:2. Крилото удари и греда през второто полувреме на срещата.

Наставникът на "орлите" Ивайло Петев заложи на новите попълнение Мишел Платини и Ешпиньо сред титулярите, като пред вратата на румънците действаше и Мирослав Иванов. Друг от новите футболисти - Христо Златински също стартира сред титулярите, партнирайки си със Светослав Дяков в средната линия. Михаил Александров също получи доверието на Петев, докато в отбрана започнаха Кайсара, Моци, Барт и Витиня, а на вратата застана Иван Чворович.

Срещата не започна никак зле за "орлите", които можеха да открият още в 1'. Мишо Александров засече центриране в пеналтерията на Петролул, но ударът му мина покрай гредата. Минутки по-късно българите бяха наказани, а румънците откриха чрез Буджема, който на празна врата вкара.

В 11' Лудогорец допусна и втори гол, а грешка допусна Иван Чворович. Бившият национал на България не се намеси добре при далечен удар на румънците, допускайки второ попадение.

Десет минути по-късно "орлите" намалиха, а точен бе Михаил Александров. Юношата на ЦСКА се възползва от асистенция на Кайсара и завърши отличен негов пробив - 1:2.

През втората част обаче събитията не се разиграха добре за българите, които допуснаха още два гола в мрежата си. Ситуацията можеше и да не е такава, но отново Мишо Александров не успя да реализира, нацелвайки гредата от чиста позиция.

До края на мача Петролул направи победата си съвсем изразителна, а точни в българската врата бяха Юнес и Гилерме. В игра за Лудогорец пък се появиха Мантула, Марселиньо, Бургзорг, Ернандес, Мирисавлевич и Безяк.