Обявиха консул за земестник-министър, той не знае

Най-доброто от печата

03-07-2013, 06:04

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

За първи път в най-новата ни история човек без юридическо образование бе назначен за зам.-министър на правосъдието.

Пореден гаф с назначението на зам.-министри сътвори правителството. 
Вчера бяха назначени за зам.-министри на правосъдието. От правителството съобщиха, че единият е консулът ни във Франкфурт Иван Йорданов, но той отрече да е давал съгласие за това. По тази повод вицепремиерът Зинаида Златанова заяви, че разбира мотивите му, както и че тя самата е била поставена пред труден избор, за да приеме назначението си.

За първи път в най-новата ни история човек без юридическо образование бе назначен за зам.-министър на правосъдието. Това е инженер Илия Ангелов, който вчера получи поста със заповед на премиера Пламен Орешарски. Ангелов е магистър по технология на машиностроенето, завършил е и охрана на обществения ред в Академията на МВР. В биографията му, разпространена от Министерския съвет, пише, че е бил технолог в завода за мотокари в Пловдив и полицай. "Труд" попита какви са мотивите да бъде избран за поста.

Обяснението, което получихме от Министерството на правосъдието, бе, че до миналата година, когато е бил пенсиониран, той е бил шеф на звеното за съдебна охрана в Пловдив, ползва се с добро име в системата, почтен е и има опит. Иван Йорданов е юрист, има дипломи от СУ "Св. Климент Охридски" и от университета "Гьоте" във Франкфурт. В момента е шеф на българското консулство в германския град. Преди да стане дипломат, Йорданов е бил юрисконсулт в дирекция "Аграрно развитие" в Министерството на земеделието.