Заловиха измамника, събирал пари от името на Наталия Симеонова

Животът

03-07-2013, 09:10

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Христо набирал пари чрез фалшив профил на ТВ водещата

22-годишният Христо от Стамболийски е измамникът, събирал пари чрез фалшив профил на Наталия Симеонова във фейсбук.

"Намериха го много бързо. Голямата му грешка е, че е дал истинската си банкова сметка на свое име", обясни Наталия Симеонова.

Тв водещата разбира от Константин Марков от "Тангра", че някой събира пари от нейно име, за да помага на измислени герои от предаването по Би Ти Ви "Предай нататък". "Обадих му се, за да го питам за какво става въпрос, а той ми каза, че предната вечер уж сме се разбрали във фейсбук да ми преведе пари за моя героиня от предаването", разказва Наталия.

Във фалшивия профил пишело, че водещата събира 360 лв., за да помогне на малко момиченце и баба му да платят сметките си за ток и вода. Марков решава да се включи и изпраща 100 лв. на посочената банкова сметка.

Още на следващия ден Симеонова пише мейл до Явор Колев, шеф на "Компютърни престъпления" в ГДБОП. След няколко дни й се обаждат, за да я поканят на разговор. "Там буквално за 5 мин разкриха нещата. Бях много впечатлена. Беше точно като на филм", разказва тя.

След първия репортаж за случая измамникът сам закрива фалшивата страница, пише 24 chasa.bg. След няколко дни пак сам я активира и сега страницата е блокирана от администрацията на фейсбук чрез ГДБОП.