Ариана Аматьорска Лига идва в Бургас

Спорт

03-07-2013, 12:13

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти на мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага между Челси и Байерн Мюнхен

Надпреварата край морето ще стартира на 12 юли. Регламентът през тази година предвижда всички мачове да се играят във формата на директните елиминации в рамките на три дни (петък-неделя).

Турнирът в Бургас традиционно събира най-силните тимове от града и региона. Съставът на „Бастун” с националния талант на Ариана Аматьорска Лига за 2012-та година Димитър Цветанов ще бъде сред претендентите за титлата. Димитър спечели наградата си през миналото издание на турнира в конкуренция с перспективни играчи от страната. Той изкара пробен период в състава на шампионите от Лудогорец под ръководството на Ивайло Петев. 

Модерният спортен комплекс „Изгрев” (кв. „Изгрев”) ще посрещне всички отбори от Бургас и областта, предоставяйки им най-добрите условия, за да покажат уменията си на футболния терен. За улеснение на футболните любители записването за участие в Ариана Аматьорска Лига 2013 е изцяло онлайн на официалната страница на турнира. Крайният срок за регистрация на отборите от Бургас и региона е до 12.00 часа на 09 юли (вторник).

Шампионът на Бургас ще бъде определен на 14 юли и ще представи града си на големия финален турнир. Претендентите от регионалните кръгове ще спечелят правото да участват в заключителната финална фаза, която ще се проведе на уникалния за България и Европа мобилен стадион „Ариана Арена“. 
Първенецът сред аматьорските състави ще получи голямата награда – възможността да премери сили в двубой срещу професионалния шампион по футбол на България за сезон 2012/2013 Лудогорец. Освен това всички отбори тази година ще имат допълнителна мотивация да достигнат до финала. Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти на мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага между Челси и Байерн Мюнхен. Последната специална награда в Ариана Аматьорска Лига 2013 е за най-талантливия млад състезател, който ще изкара пробен период при шампионите с надеждата да стане професионален футболист.

Както в досегашните издания, Ариана ще даде възможност на всички фенове да се включат в първенството. В надпреварата могат да участват играчи над 18 години, които не са картотекирани като професионални състезатели в първенствата на „А”, „Б” и „В” футболни групи за сезон 2012/2013. За високото ниво на турнира и правилното му провеждане и през тази година ще се грижат професионални съдии и делегати.