ЕС обеща работа на 6 млн. младежи

Свят

04-07-2013, 08:36

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Срещата на високо ниво имаше за цел да демонстрира единност в борбата срещу безработицата

Германският канцлер Ангела Меркел и европейските лидери обещаха нови мерки в борбата срещу младежката заетост в помощ на близо шест милиона европейски младежи, които са без работа.

Срещата имаше за цел да демонстрира единност в борбата срещу най-голямото предизвикателство на континента, както заяви Меркел. Тя обаче беше помрачена от разногласията между Германия и Франция по отношение на това как трябва да се отговори на твърденията за шпионаж от страна на САЩ.

Докато Франция призова за отлагане на преговорите за създаване на зона за свободна търговия, Германия заяви, че дискусиите трябва да продължат по график. Бе достигнато компромисно решение преговорите да се проведат паралелно с трансатлантическите преговори за защитата на информацията и защита на личното пространство, каза председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу.

Разговорите са били фокусирани върху въвеждане на стажове, които дават достъп на малки компании до кредити с преференциални лихви, мобилността на младежите в търсене на работа в рамките на ЕС и по-рационалното използване на наличните европейски фондове.