НЗОК се е разплатила с болниците, заяви Пламен Цеков

Политика

04-07-2013, 11:36

Снимка:

НЗОК

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес освобождават Цеков от НЗОК?

Мая Манолова обаче го обвини, че е докарал касата до банкрут

Управителят на НЗОК Пламен Цеков заяви, че към 31 май всичко, което е заработено от лечебните заведения по клинични пътеки, е разплатено.  "Управлявал съм НЗОК така, че като изляза да не се срамувам", каза той.

Днес в парламента тече дебат за предсрочното прекратяване на мандата му. Цеков се оплака, че не е получил възможност да изкаже мнение и да подреди фактите.

"Имаме неразплатени средства за здравно неосигурени родилки и пациенти по клинична процедура 9 и 10 – интензивни грижи, но неосигурени. Става въпрос за 230 000 лв. за около 300 лечебни заведения. Смятам, че те не са сериозен проблем на системата", заяви Цеков и определи като лъжа всички приказки, че достъпът на български граждани до здравни грижи е ограничен.

Мая Манолова обаче веднага го контрира. "Управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков харчи парите на касата абсолютно непрозрачно. Става въпрос за 3 млрд. лв", заяви тя.

Според нея "мисията" на Пламен Цеков е да докара до банкрут здравната система и да изкара на улицата и лекари, и пациенти в края на годината. Манолова каза, че Пламен Цеков "застрашава здравната система".