Експозиция на National Geographic гостува в бургаски мол

Бургас Лайф

04-07-2013, 12:21

Снимка:

National Geographic

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сексапилната Десислава открива еротичната изложба

Морски тунели - инсталации, в които са подредени 50 фотоса и мултимедии ще очароват посетителите

Дългоочакваното откриване на пътуващата изложба "Душата на океана" на National Geographic ще се състои на 9 юли в мол Галерия Бургас. Водещ на церемонията ще е известния фотограф Михаил Заимов, който е автор на тезата, че подводният свят е неповторим със своята тиха, спокойна фантазия и красота. Той е прочут с впечатляващите уникални снимки, които улавят особения колорит под морското равнище.

Експозицията пресъздава вълнуващата и красива вселена на подводния свят благодарение на специални инсталации - морски тунели, в които са подредени 50 фотоса и мултимедии с красиви гледки от необятните океански дълбини. До края на август гражданите и гостите на Бургас ще могат да открият прелестите и тайните на Световния океан в търговския център.

Изложбата е първата от 5-те пътуващи изложби на най-голямата международна неправителствена институция за наука и образование National Geographic. Изложението е част от глобалната кампания на National Geographic-Вашингтон, САЩ, за опазване на водните ресурси и природата в света. Откриването на изложбата е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа през 2019. Ако това стане, се очаква чувствително увеличаване на туристическия поток в региона, както сочи статистиката за всички градове, които до момента са получавали този приз.

От септември 2013 г. до февруари 2015 г. в най-големия търговско – развлекателен център в региона ще гостуват и останалите 4 пътуващи изложби от поредицата на National Geographic. Правата за всички тях са закупени от компанията - собственик на мол Галерия Бургас- GTC. Инвеститорът, съвместно със списание National Geographic Kids, ще стартира дългосрочна образователна програма, насочена към децата на морския бряг.