"Приказка за стълбата" препоръча Иван Тотев на българските политици (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

04-07-2013, 11:40

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Кметът даде старт на втората Лятна читалня на открито в Пловдив

За втора поредна година в Пловдив стартира Лятна читалня на открито "Библиотека в парка - да се срещнем в Градската градина".

Десетки любознателни дечица се събраха в Цар - Симеоновата градина, за да рисуват и четат заедно. Малчугани от 3 до 10-годишна възраст се забавляваха в продължение на 2 часа край Пеещите фонтани. Местен център за работа с доброволци (част от НАРД) към Детски отдел на РНБ "Иван Вазов" отново посрещна всички малки читатели с много игри, забавления и изненади.

От книжки за оцветяване, през приказките на Братя грим, до литература за ученици до 4-ти клас бяха предоставени на пловдивските деца. Пет издателства са дарили книги и много награди за малчуганите, обичащи четенето. В инициативата се включиха и много хора с добри сърца, които дариха свои лични книги от детството.

Най-интересно за децата се оказа специално изготвен от картон "Замък на приказките". На него малчуганите сами оставиха своята следа – рисунка или надпис, определящ техните фантазии. Най-малките пък веднага се мушнаха в замъка, за да си поиграят.

Старт на лятната читалня постави лично кметът на града Иван Тотев.

"В книгите наистина се представя по един много приятен за детето начин отношението на света. В тях има изводи, особено в народните приказки, които подготвят децата за реалния живот. Така те започват да разграничават ясно доброто от злото, учат се на основни хигиенни навици. Също в книгите децата се запознават с отношенията между хора и животни, които са образи от реални събития. Задължително нещо е част от детството на човек да премине с възможно най-много прочитания на книги.", каза той.

На българските политици пък Иван Тотев препоръча "Приказка за стълбата", както и всяка книга, която носи поука и събужда доброто в човек.

Читалнята сред природата ще е отворена още на 11, 28 и 25 юли.

Споделете детските си книжки с децата на Пловдив. Не се колебайте, посетете Лятна читалня на открито, за да се забавлявате със своите приятелчета, да научите нови интересни неща, както и разбира се - да спечелите много награди, приканват организаторите.