Партия на олигархията яхва протеста?

Политика

04-07-2013, 15:47

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Плевнелиев, Цветелина Бориславова и кръга "Капитал" опитват да превземат дясното пространство

Нова олигархична формация, зад която ще седят огромни капитали, ще яхне народното недоволство, което продължава вече 21 дни.

Зад проекта, който се е прицелил в десните избиратели, стоят парите на банкерката Цветелина Бориславова и кръга около издателя на в. "Капитал" Иво Прокопиев. Президентът Росен Плевнелиев пък ще помага в сянка.

За създаването и стратегията му се работи от около 6 месеца.

Партията ще се казва "Република", твърди агенция Пик, и в ръководството ще влязат политолозите Иван Кръстев и Огнян Минчев, шефката на агенция "Алфа рисърч" Боряна Димитрова, икономистите Красен Станчев и Георги Ангелов, журналистите Стояна Георгиева, Асен Григоров и Найо Тицин и др.

Според източници на Bulgariautre.bg, в политическата организация на по-късен етап ще се влее и Иван Костов.

Целта на партията е да превземе разпокъсаното дясно пространство и да влязат във властта следващата година, тъй като прогнозите са предсрочните избори да съвпаднат с тези за европарламента. Олигархичният кръг ще лансира за премиер еврокомисаря Кристалина Георгиева.

Финансирането щяло да бъде около 8 милиона лева, изцяло осигурени от Цветелина Бориславова, писа пък в. "Всеки ден".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен