За бронзов тен-лосион с фактор и шоколад

Животът

04-07-2013, 18:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Ново изследване на британски учени показва,че някои храни също предпазват от изгаряне

Легенди се носят за предварителното натрупване на провитамин A,ако месеци, преди лятото ядем моркови.Доколко това е така, може да се спори.
Най-добрият начин да се предпазим от изгаряне, е слънцезащитният лосион със съответен фактор,съобразен с кожата ни, но ето че и храненето може да подпомогне постигането на желания тен.
Черният шоколад през лятото има подобен на лосионите ефект. Специалистите препоръчват по 20 грама шоколад с високо съдържание на какао всеки ден в продължение на 12 седмици.
Тайната се крие във флавоноидите, вещества съдържащи се в шоколада, които имат свойствата на слънцезащитен крем.
Друг продукт, с който може да се защити кожата от слънчево изгаряне, е доматът. Антиоксидантите в този зеленчук правят кожата по-устойчива на слънчеви лъчи. Доматите, преминали през термична обработка, съдържат повече защитни вещества от пресните домати.
Като цяло, плодовете и зеленчуци с оранжев цвят са полезни за кожата по това време от годината, затова и съветът на експертите е да се набляга на сладки картофи, манго, кайсии, дини и зелени зеленчуци като спанак, броколи, които съдържат много бета каротин.
Витамините C и Е също са препоръчителни, тъй като убиват свободните радикали, които разрушават клетките вследствие на силното слънце.В по-големи концентрации те се съдържат в цитрусовите плодове,кивито,касиса и други.