Добро утро! Празник и ден на отворените врати в МВР

Мисия Пловдив

05-07-2013, 06:41

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Полицаи показват оборудване, техника и въоръжение

Добро утро в последния работен ден на седмицата! За всички, които ще почиват през уикенда, предстоят последни часове на усилия и съсредоточаване. Синоптиците предвещават променлива облачност и понижаване на температурите до 21 градуса. Максималните за района ще са 26. На много места в Южна България ще има краткотрайни превалявания, продружени от гръмотевици.

5 юли е професионалният празник на служителите на МВР. Обявен е с решение №79 на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г. На 5 юли 1879 г. княз Александър І Батенберг издава указ за назначаването на Тодор Бурмов за първи министър на вътрешните работи.

По този повод във всички районни полицейски управления на ОДМВР и в сектор „Специализирани полицейски сили” ще се проведе „Ден на отворените врати”. От 10 до 13 часа гражданите и гостите на Пловдив ще могат да посетят полицейските подразделения, където началниците на районните управления ще представят основните дейности на служителите. Те ще покажат и демонстрират полицейско оборудване, техника, въоръжение и автомобили.

Спортен клуб „МВР-Пловдив” е организирал и празник за служителите на дирекцията в спортен комплекс „Пловдив”. Там в 08.30 часа ще започне състезание по плажен волейбол.

В Цар-Симеоновата градина до Пеещите фонтани Детският отдел на Народна библиотека „Иван Вазов“ организира проявата „Забавно е да се чете“. Малчугани и родители ще четат на открито от 10 до 12 часа. Идеята е да се създаде навик на децата по-често да отварят книгата и сред природата.