Зам.-министър похвали Мирослав Найденов

Новините

05-07-2013, 09:17

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Мирослав Найденов направи не лоши неща за стандартите

Зам.министърът на земеделието Явор Гечев похвали бившия аграрен министър Мирослав Найденов за въвеждането на стандарти в българските продукти, пише "Стандарт".

"Мирослав Найденов направи не лоши неща за стандартите", заяви Гечев пред Нова телевизия. "Трябва да имаме БДС стандарти за храните, които да гарантират, че всички вложени материали вътре са изцяло български, подчерта той.

Цам.-министърът увери, че всички добри неща, които са заварили от предишните управляващи, ще бъдат запазени и доразвити от сегашното ръководство на земеделското ведомство. "Тези неща обаче, които не са ефективни, ще ги променим. Хората трябва да са убедени, че работим за тях", уточни зам.-министърът.

"Нека си остане стандартът "Стара планина", но при него да е ясно, че не всички съставки са български", поясни Гечев. Той е категоричен, че държавата трябва наистина да гарантира, че тези стандарти се спазват. "Стандартите гарантират качество. Потребителят трябва да има избор и трябва да знае какво консумира".

По повод недоволството на зеленчукопроизводителите зам.-министърът категорично заяви, че няма да бъде позволен нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци.
"Държавата трябва да защити интересите на земеделските производители. Печалбите трябва да се разпределят по равно между търговци и производители. Трябва да стимулираме българските граждани да купуват българска продукция. Трябва да ползваме всички механизми, за да помогнем на хората, които работят на полето. Това иска време, но аз съм убеден, че ще се справим", подчерта Гечев.