Наши полицаи удрят рамо на протеста в София

Мисия Пловдив

05-07-2013, 12:13

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

От 20 до 40 униформени помагат на колеги в столицата всеки ден

30 полицаи от Пловдив са изпратени на днешния 22-ри протест в столицата. „Обикновено на ден подпомагаме колегите в София с от 20 до 40 униформени”, каза комисар Костадин Баков, зам.-директор на пловдивската полиция в деня на професионалния празник на служителите на МВР.

Баков не уточни броя на униформените, които пазят реда в нашия град по време на недоволствата, но призна, че полицаите полагат извънреден труд. „Надяваме се да има средства да ги компенсираме”, добави той.

Униформените демонстрираха пред деца оборудване, техника и въоръжение, както и как изглежда следственият арест. В Пловдив единствено 6-то районно е с арест, който не отговаря на съвременните европейски изисквания. „Активно го ремонтираме, а договорът за изпълнение е за 18 месеца”, каза още Баков.

По думите му МВР участва в консултациите и планирането на проектите в новия програмен период 2014 – 2020 година за устойчиво развитие на градската среда. Според този план ще бъдат включени отделни районни управления на Пловдив, Асеновград и Карлово.