Трамваите в "Надежда" ще се движат по друг маршрут

Мисия София

05-07-2013, 15:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Промяната ще е временна

От 6 юли 2013 г. до 26 юли 2013 г. се въвежда временна организация на движението на трамвайните линии в квартал "Надежда", съобщиха от Столична община. Причината - основен ремонт на транспортен възел "Надежда" и ремонт на трамваен релсов път по мост над река Суходолска в участъка от "Триъгълника" до трамвайното обръщало при гара "София Север".

Трамваите по линия 6 ще се движат по разделени маршрути – от ж.к. "Лозенец" до надлез "Надежда" и от гара "София Север" до ж.к. "Обеля 2".

Трамваите по линия 11 ще се движат от бул. "Никола Петков" до Централна гара, а по линия номер 19 – от кв. "Княжево" до трамвайно депо "Банишора".

Разделен на две ще е маршрутът и на трамваите по линия 12 – от пл. "Журналист" до надлез "Надежда" и от гара "София Север" до кв. "Илиянци".

За времето на ремонта ще бъде разкрита автобусна линия с номер "12ТМ" – от гара "София Север" до Централна гара. В посока Централна гара автобусите ще се движат по бул. "Рожен", бул. "Кн.Мария Луиза", Централна гара, бул. "Кн. Мария Луиза", бул. Сливница, бул. "Христо Ботев" и от бул. "Кн. Мария Луиза" - по маршрута двупосочно.