Волен Сидеров и гардовете му вилняха на бензиностанция

Новините

05-07-2013, 19:19

Снимка:

flagman.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Наложи се МВР - Бургас да прекрати професионалния си празник

Истински екшън се разигра на бензиностанция в Бургас. Волен Сидеров, депутати от "Атака", сред които Десислав Чуколов, Димитър Димов, Миглена Александрова и четирима яки мъже с вид на мутри са нападнали екип на телевизия СКАТ, съобщава Флагман.бг.  

Заради изявите на Сидеров се наложило дори МВР - Бургас да прекрати професионания си празник. Екшънът от бензиностанцията е продължил и пред  РУП на МВР – Бургас. Униформени с бронежителки са завардили входовете на сградата, докато вътре трима журналисти на СКАТ ТВ, дават показания за случилото се между тях и групата на националистическия водач Волен Сидеров на бензиностанция OMV.

Със специален екскорт самият Волен Сидеров и придружителите му също били доведени до РУП-о, но Сидеров отказва да слезе от автомобила си – вишнева "Шкода". В Пето районно са пристигнали и  директорът на ОД на МВР Милен Димитров и неговият заместник Калоян Калоянов. 

На излизане от РУП-а Милен Димитров заяви, че още докато се е разигравал екшъна на бензиностанция ОМV и са пристигали униформените, той се е обадил на Волен Сидеров и го е помолил да не разиграва срамната сцена на входа на Бургас, който е курортен град и през въпросната бензиностанция минават десетки хора. "Призовах и двете страни да дойдат до Пето РУП, което е най-близкото, за да могат да дадат показания. Както виждате едната от страните – журналистите на СКАТ ТВ доброволно влязоха в сградата и в момента пишат обяснения, другата страна отказа да слезе от автомобилите, не мога да направя към този момент нищо повече, но ще се постарая случаят да бъде изяснен”, заяви Димитров. Когато той и заместникът му Калоян Калоянов напуснаха Пето РУП, Сидеров и кортежът му вече пътуваха за София необезпокоявани, уточнява Флагман.бг.