Започват "Z-та световна война" 2

Бургас Лайф

06-07-2013, 06:00

Снимка:

Форум филм България

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зомби апокалипсис връхлита Земята през лятото

Първият филм оглави световния боксофис в премиерния за България уикенд

Броени дни след щатската премиера на "Z-та световна война"създателите на продукцията обявиха, че започват подготовката на втория филм към предстоящата поредица. След като се превърна в най-касовия дебют в кариерата на Брад Пит в световен мащаб, тази седмица филмът повтори този успех и на българския пазар.

Продукцията регистрира общо 260 655 лв. в българския боксофис през премиерния си уикенд и предпремиерната седмица, като с тези резултати лентата се превърна в новата най-касова премиера на Брад Пит у нас, изпреварвайки третия филм от популярната поредица "Бандата на Оушън".

Принос към фурора, предизвикан от продукцията, несъмнено има активното участие на Брад Пит, който през изминалите дни посети серия от прожекции, превръщайки ги в истински събития за феновете си.

"Най-хубавото в това е, че стана ясно какъв страхотен партньор и продуцент е Брад.Мисля, че филмът завладя фантазията на публиката с нещо свежо и различно. Разбира се, принос за това има и страхотното изпълнение на Брад", коментира вицепрезидентът на Парамаунт Робърт Мур.

Апокалиптичният 3D екшън се разгръща около служителя на Обединените нации Джери Лейн (Брад Пит), който обикаля света в трескава надпревара с времето, за да спре пандемия, заплашваща да свали правителства, да разбие армии и да покоси човечеството като вид.

"Z-та световна война" е вдъхновен от едноименния роман на Макс Брукс. Режисьор на филма е Марк Форстър ("Спектър на утехата", "Балът на чудовището"). Екранни партньори на Брад Пит са Дейвид Морсе ("Зелената линия"), Мирей Енос ("Убийството"), Джеймс Бадж Дейл ("Пасифик") и др.

"Z-та световна война" вече е в 3D кината у нас