Красимир Станев: Туризмът има нужда от обединение

Мисия Добрич

06-07-2013, 10:51

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Броят на туристите е с 3 до 5 % повече

Туристическият сектор в България губи от това, че няма ресорно министерство, заяви изпълнителният директор на “Албена” АД Красимир Станев пред журналисти. Туризмът у нас е стигнал до такава степен на развитие, която изисква качествено нова организация.
Играчите на туристическия терен в България са разпокъсани, индивидуални, почти непознаващи се и липсва звено, което да ги обедини. Едно министерство би осигурило атмосфера, която да доведе до нови инвестиции, нови смели решения, ново качество и нови пазари, каза още изпълнителният директор на дружеството.
Той смята, че пред туризма има сериозни проблеми, които биха се решили по-успешно, ако браншът е обединен. Има проблеми, свързани с териториалното развитие, инфраструктурата, експлоатацията на плажовете, пречиствателните станции, подготовката на кадри.

Очакванията на Красимир Станев са за добър сезон. Има ръст на руснаци, румънци и германци, на същото ниво като миналата година е скандинавският пазар. Броят на туристите е с 3 до 5 % повече. Отлив има единствено при български туристи.
 Митингите в София и други големи градове не влияят на летовниците, е наблюдението на Станев. По думите му европейските туристи не се вълнуват от нашата политическа действителност.