Откриват магистрала "Тракия" на 15 юли

Забавянето било заради проверка на качеството

"Крайният срок за завършването на автомагистрала „Тракия” е 15 юли. Основната причина за забавянето е свързана с качественото полагане на асфалта. Назначена е специална комисия, която проверява отново магистралата, за да видим дали няма някъде проблеми във връзка с качеството". Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева пред Дарик радио.
Министър Терзиева обясни, че въпросната комисия ще следи за качеството на всички изградени към момента инфраструктурни проекти, които са в гаранция, като евентуални проблеми ще бъдат отстранявани за сметка на изпълнителя.
Тя обеща, че до края на месеца ще бъдат поставени 44 химически тоалетни по АМ "Тракия", но по отношение на изграждане на бензиностанциите ще има забавяне.
"Оказа се, че държавата не си е свършила работата. Когато е проектирала магистралата, не са били включени бензиностанции, прилежащи територии и тоалетни. Това опира и до инфраструктурата – до тези бензиностанции не е доведена съответната подземна техническа инфраструктура, но това може бързо да се отстрани. Това е голяма грешка на държавната политика", обясни тя.
На въпрос как ще бъде открита АМ "Тракия", регионалният министър обясни, че на официалната церемония ще бъдат поканени всички министри, които са участвали в строителството й.