ЦСКА: Миланов ще вдигне конкуренцията в отбора

Следим българина втора поредна година, призна ген. директорът Роман Бабаев

Генералният директор на ЦСКА Москва Роман Бабаев похвали качествата на новото попълнение на тима Георги Миланов. Българинът и швейцарският му връстник Щефен Зубер подписаха вчера с руския шампион съответно от Литекс и Грасхопорър.

"Оставаме верни на стратегията си да се фокусираме върху младите и талантливи играчи, които имат нужните качества, за да прогресират. Миланов и Зубер отговарят на тези критерии. Вече успяха да се докажат в родните си първенства - първият стана най-добър играч в българската "А" група. Универсален централен халф, който може да бъде използван на различни позиции, с добро разбиране върху играта и добър поглед на терена, бърз и с хубав удар с левия крак. Вторият е креативен централен халф от Швейцария, който имаше страхотен сезон. И двамата играчи ще вдигнат конкуренцията в тима и се надяваме да го направят по-силен", заяви Бабаев.

"Когато Хонда дойде при нас от малко известен холандски клуб, надали някой е предполагал, че е един ден ще отиде в Милан. Сега е близо до това. Дано ситуацията да е същата и с новите играчи", продължи той. "Следяхме Миланов за втора поредна година, познаваме го отдавна и имахме всичката информация за качествата му. При Зубер не от толкова дълго време. Но внимателно изучихме игрите му през последния сезон", каза още Бабаев.