Пловдивчани се радват на Ferrari 150 Italia (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

06-07-2013, 14:06

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Болидът от Формула 1 е сглобен от блокчета LEGO

Днес в Пловдив беше представен уникалният болид от Формула 1 Ferrari 150° Italia, сглобен от блокчета LEGO. Събитието е част от турнето Shell Grand Tour, което дава възможност на най-запалените почитатели на Ferrari и Формула 1 да видят точно копие на състезателния автомобил на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо от 2011 година, направено от над 200 000 блокчета LEGO.

Това е най-голямата LEGO фигура, представяна до сега в България.

Моделът може да бъде видян в Пловдив само днес и утре от 11 до 19 часа на площад „Централен“ в Пловдив. Гостите на събитието могат да се снимат като рали пилоти в болида или заедно с фигурите на Ferrari инженер или учен от Shell, сглобени от блокчета LEGO с човешки ръст.

На място се организират томболи и състезания за най-бързо сглобяване на мини-модели Ferrari и за скоростна надпревара с мини-колички. Най-малките посетители могат да нарисуват своята любима кола и също да участват в томбола с награди.

До момента над 15 000 гости посетиха Shell Grand Tour в София и Бургас, като повече от 2 000 от тях получиха на място своя снимка на пилотското място в необичайния автомобил.

Повече от 350 деца нарисуваха своя любим автомобил, а в игрите по места бяха раздадени над 190 награди.