НИМХ: Максималните температури утре ще бъдат между 24° и 29°

Региони

06-07-2013, 18:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Съществена промяна на времето не се очаква

През следващото денонощие съществена промяна на времето не се очаква. През нощта на места в Северна България ще продължи да превалява, но в процес на отслабване и временно спиране. Над Южна България ще има разкъсана облачност. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик. Утре преди обяд над Югоизточна България ще е предимно слънчево, а над останалата по-голяма част от страната ще има разкъсана облачност. Около и след обяд облачността ще се увеличи и отново на много места, с изключение на източните райони ще има краткотрайни превалявания, главно в планинските райони придружени от гръмотевици. Ще продължи да духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 26 - 28°. Температурата на морската вода е 23 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е по-често значителна. На много места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 12°.
В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над северните и планинските райони, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Максималните темпратури ще са малко по-високи. Във вторник и сряда преди пладне ще е предимно слънчево, след пладне в Западна България ще превали и максималните температури слабо ще се понижат.