Мъжът, осъдил "Топлофикация", е изчезнал

Крими

06-07-2013, 19:00

Снимка:

bTV

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Чавдар Янев е оставил прощално писмо

Чавдар Янев, който осъди "Топлофикация" за надписани сметки и направи гладна стачка пред ВСС миналата година, е изчезнал безследно. Информацията разпространи неговата съпруга Латинка Янева, която е намерила и прощално писмо, съобщава bTV.

Чавдар Янев участва в зимните протести заедно с движение "Орлов мост". Преди това направи гладна стачка пред сградата на ВСС заради неравнопоставеността в съдебната система между хората и монополите.

Съпругата му разказва, че водените съдебни битки в продължение на 12 години срещу "Топлофикация" дошли в повече на съпруга й през последните няколко седмици, когато получили нови сметки за плащане на парно. Латинка вижда за последно мъжа си в петък сутринта.

"Целунах го, той ми пожела лека работа, аз му пожелах приятен ден. Това е. Разговаряхме, гледахме телевизия. Аз тръгнах на работа, той остана вкъщи", спомня си тя.

Вечерта Латинка Янева намира прощалното писмо от съпруга си. В него той пише, че е останал без изход от водените съдебни битки с монопола, обича близките си и не може да се примири да загуби честта си.

"Притеснена съм, защото човекът е отчаян, много му се насъбра покрай тези дела и покрай всички други допълнителни неща, свързани с "Топлофикация" и със съдебната система, и се притеснявам, че може нещо да му се случи", споделя съпругата на Янев.

Тя е сигнализирала за изчезналия си съпруг в близкото полицейско управление. От МВР заявиха, че мъжът е обявен за общодържавно издирване.