Бразилия с втора чиста победа над България

След ново 3:1 нашите запазват второто място

Бразилия записа втора победа с 3:1 (19:25, 25:21, 25:17, 25:19) гейма над България, като по този начин се откъсна значително на върха в класирането на Група "А" в Световната лига. Подобно на двубоя от петък, българският тим взе първия гейм, но след това "Селесао" осъществи пълен обрат до 3:1. Днес двубоят бе равностоен само през първите две части, след което избраниците на Бернардо Резенде наложиха смазващо превъзходство. Въпреки поражението България остава на второ място във временното класиране. Нашите имат 14 точки, с 2 повече от САЩ, на които им предстои гостуване на Полша.

Решителни за класирането ни на финалите в Аржентина ще се окажат последните ни два двубоя, които са следващия уикенд срещу Полша. Срещите ще се изиграят в ДМКС във Варна.

Нашите започнаха двубоя по отличен начин, като първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:5. Последваха няколко лесни точки, като в един момент преднината ни достигна до 5 точки (10:5). В средата на гейма бразилците намалиха чувствително изоставането си, но това се дължеше не толкова на техни проблясъци, колкото на груби грешки в играта на българския тим. За радост обаче в най-напечените моменти се прояви Цецо Соколов, който след успешна атака, а след това и ас, направи резултата 22:18. Последваха няколко отлични сервиса, с които бразилците не успяха да се справят и това ни осигури първия гейм - 25:19.

 Двубоят продължи да бъде равностоен и през втората част, като до второто техническо прекъсване разликата варираше от 1-2 точки в полза на "Селесао".  За жалост в края на гейма домакините записаха една силна серия (15:20), която се оказа напълно достатъчна, за да си гарантират изравняване на резултата - 25:21.

 В третия гейм интрига липсваше. За жалост вина за това имаха бразилците, които прости не ни оставиха шанс да играе. Още в началото момчетата на Бернардо Резенде поведоха с 5 точки (6:1), като успяха не само да запазят разликата, но дори на моменти да я увеличават до 7-8 точки. В крайна сметка логичното се случи и домакините взеха гейма с категоричното 25:17.

За жалост веднъж набрали шампионска инерция, домакините побързаха да приключат двубоя. В четвъртия гейм те бяха на висотата си от предходния, като при първата техническа пауза водеха с 8:4 точки. Картината не се промени и при втората техническа пауза, която дойде отново при солиден аванс на "Селесао". В крайна сметка домакините взеха заслужено и четвъртия гейм, с което и мача.

 ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК