"Стяуа" преклони глава пред "Звездичка"

Спорт

07-07-2013, 09:54

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Срещата се превърна в гвоздея на програмата с открития и резултатен футбол през 3-те полувремена

Бургаската футболна школа "Звездичка" поднесе приятната изненада в международния турнир за ученици в морския град. Селекцията на младия треньор Петър Алексиев за набор 2003/2004 г. се наложи със 5:4 срещу румънския гранд с многомилионен бюджет- "Стяуа". Срещата се превърна в гвоздея на програмата с открития и резултатен футбол през 3-те полувремена.

Домакините спечелиха със сърцата игра и добра тактическа дисциплина срещу далеч по- обиграния и корав съперник от Букурещ. Веднага след двубоя собственика на най- успешния клуб от съседната държава Джиджи Бекали е позвънил от мобилния си телефон да разбере как се представят неговите момчета, и останал меко казано изненадан от поражението.

Кадем за домакините бе почетния президент на Юзвездичките" Анатоли Нанков, който е известен като екзекуторът на „Стяуа” от близкото минало, като футболист на "ЦСКА". "Истинско удоволствие бе играта между двата тима, като е похвално, че бургаските момчета които съвсем от скоро тренират усърдно, съумяха да очароват. Турнирът е идеалното място за сверяване на часовника за подрастващите футболисти и такива спортни прояви трябва да се адмирират, сподели Нанков който изгледа с интерес всички срещи в компанията на своето семейство, шефката на общинския отдел "Спорт" Веселина Деведжиева и първия олимпийски шампион по бокс на България Георги Костадинов.

Пак в същата група столичния клуб "Барса БГ"  загуби от румънците , но пък съумя да спечели срещу „Звездичка” , чиито деца бяха като изстискан лимон след предишния си двубой. В столичната футболна школа играят деца- синове и наследници на редица родни легенди. В другата група дербито бе между македонския „Феърплей”  и  друг румъски тим- "Спорт тийм". При доста интересна футболна продукция на високо ниво,  надделя охридската селекция като този успех ги бетонира на първото място, а преди това комшиите се наложиха срещу "Бургасспорт".

"Спокойно големите батковци могат да завидят на игрите които поднасят на публиката всички тези деца от шестте тима. Очакванията се сбъднаха, а предварително сочените за фаворити бяха изненадани неприятно. Нашата школа е последовател на масовия спорт, като силата на клуба е във по- малките възрасти  които ще получат възможност за изява от догодина на международната сцена", каза председателя на клуба- домакин Петър Алексиев.

За първото място ще спорят "Барса БГ" с треньор Светлин Минчев и "Феърплей" от  Югозападната ни съседка. Останалите отбори ще играят по системата всеки срещу всеки за разпределение на останалите места.