Послание в бутилка крият деца на Бунарджика

Мисия Пловдив

07-07-2013, 09:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Зелено училище за малчугани започва днес

Зелено училище започва на парк "Бунарджика". Неговата цел е да възпита децата над 3 години в здравословен и природосъобразен начин на живот. Организатор на проявата е Сдружение „Устойчиво общество", с подкрепата на Фондация "Пловдив 2019".

Кампанията ще се проведе на три етапа в периода юли-септември. Днес е първото събитие, посветено на градинарството и солидарността. Засаждане на био подправки в саксийки за домашната тераса, приготвяне на глинени "бомби" със семенца, които да бъдат посадени на необлагородените градски места, работилници за играчки от естествени материали и старите детски игри са част от планираните забавления.

Акцент в събитието ще бъде инициативата "Съкровища в парка", която ще провокира децата да напишат еко послание към самите себе си, да го заровят в парка в стъклена бутилка и през 2019 година да го изровят, за да проверят дали са изпълнили обещанието, което са си дали. Всяко дете ще получи карта на своето „съкровище", за да го открие след години, предава Радио Пловдив.