Семир Абу Мелих: Къде е новата здравна политика?

Новините

07-07-2013, 13:17

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаските болници спешно искат още 5 млн.лв.

Надявам се, че новият шеф на Националната здравноосигурителна каса няма да се казва Делян Пеевски, каза бургаският депутат

"Силно съм възмутен от начина, по който бе освободен началникът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Пламен Цеков. Очаквах в доводите за отстраняването му да се представи нова национална политика в  здравеопазването, която той да не изпълнява. Надявах се да се заяви категорично, че НЗОК е монополистична институция, която вреди на българите, а не им помага. Вместо това гледах как се напада в личен аспект управителят на НЗОК, като той не бе обвинен в нищо незаконно, като единственият му грях е, че е член на ГЕРБ". 

Така коментира бургаският народен представител от ГЕРБ Семир Абу Мелих освобождаването на д-р Пламен Цеков за шеф на Здравната каса. Депутатът допълни, че пред последните две години е бил един от опонентите на Цеков и неразбирателството с него е било винаги на принципна основа – за политиките, за механизмите за постигане на по-голяма ефективност в българското здравеопазване  и контрола в управлението на здравната система.

"Моите критики никога не са били на лична основа и съжалявам, че Тройната коалиция подхожда чрез такъв тривиален метод, за да сложи неин човек на шефското място в Здравната каса. Тя не изпълнява здравната политика в полза на българите. Надявам се, че новият шеф на Националната здравноосигурителна  каса няма да се казва Делян Пеевски, за да изпълнява нетрадиционни методи в управлението на Здравната каса", каза Абу Мелих.