Фенове на ЦСКА блокираха центъра на София

"Вън боклуците от ЦСКА", скандират те

Фенове на ЦСКА блокираха бул. "Цариградско шосе" при спирката на Орлов мост. Движението по булеварда е спряно, по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" колите се движат.

Няколкостотин души излязоха на пътното платно, където скандират и пеят "вън боклуците от ЦСКА". Скандиранията са прекъсвани с ръкопляскания.

В района има засилено полицейско присъствие.

По-късно шествието продължи по по бул. "Цар Освободител" в посока Народно събрание. Феновете на ЦСКА се движат по средата на булеварда, пеят и скандират.

Пред парламента привърженик на отбора се сби с един от събиращите подписи в подписката за нов Изборен кодекс. двамата влязоха в словесна разправия и ръкопашно спречкване, но не се наложи намеса на полицията. 

Пред Народното събрание при преминаването на шествието на ЦСКА полицията си сложи по-тежката екипировка като щитове и шлемове. Шествието продължава по бул. "Цар Освободител" и преминава кръстовището с бул. "Г. С. Раковски". Движението там е спряно.

Към 16.00 часа шествието на протестиращите "червени" фенове беше спряно от полицията на бул. "Мария Луиза". Феновете потеглиха по обратния маршрут през Министерски съвет към Народното събрание и Орлов мост. Освиркванията и скандиранията продължават. Пред шествието и зад него има полицейска патрулка. При преминаването им по улиците периодично се спира движението.

На Орлов мост кордон от полицаи с щитове, маски и няколко кучета чакаха протестиращите фенове на ЦСКА. Приближаващите кордона червени ултраси започнаха да замерват с бутилки, обиждаха служителите на реда и ги освиркваха. До сблъсъци не се стигна.

След това феновете се отправиха към стадион "Българска армия", като само малка част от тях се разотиваха.

През цялото време от Министерски съвет до Борисовата градина те освиркваха ръководството на клуба, полицията, която своевременно спираше и пренасочваше движението, както и камерите на медиите.

На Орлов мост полицейското присъствие остана засилено.

По време на протеста пострада журналист от в. "Стандарт". Антон Чалъков е бил ударен изневиделица, докато е изпълнявал служебните си задължения, вследствие на което е със счупен нос. В ефир Чалъков заяви, че ще съди фена, който го е нападнал.

От СДВР съобщиха, че няма задържани по време на протеста на феновете на ЦСКА в столицата.