Стоичков награди шампионите на турнир в Пловдив (СНИМКИ)

Спорт

07-07-2013, 16:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Победителите от миналата година ВипДент отпаднаха още в груповата фаза

Пловдивският отбор на Оазис спечели регионалния полуфинал на известен футболен турнир на малки вратички за аматьори. Надпреварата се проведе на градския стадион „Пловдив“, а първенците получиха своя трофей лично от звездата Христо Стоичков, който бе специален гост за финала.

Камата пристигна в Пловдив специално за битката за първото място, раздаде стотици автографи и награди не само първенците, но и техните подгласници - Аматьорите.

Момчетата загубиха финала след 2:2 в редовното време и 8:7 след дузпи, но двата тима продължават да мечтаят за голямата награда – пътуване до Бразилия с посещение на мач на култовия стадион Маракана, а следващата стъпка за тях ще бъде Големият финал през септември в Сливен.

Трети останаха момчетата от Милениум, които се наложиха с 3:2 след дузпи в малкия финал срещу Райкомерс.

Стоил Фърцов от отбора на Райкомерс бе избран за „Най-атрактивен играч”, а Николай Петров от Оазис бе определен за „Най-добър вратар”. Наградата за „Най-спортсменски отбор” остана за Спортинг, които тръгнаха уверено с две победи, но в директните елиминации загубиха катастрофално от отбора на Райкомерс.

Шампионите от миналата година - ВипДент, отпаднаха нещастно още в груповата фаза. Те бяха в една група с Оазис, Клокотница и Бетони и явно подцениха съперниците си, записвайки едно равенство, една победа и една загуба. В крайна сметка два тима бяха с еднакъв точков актив, но благодарение на головата си разлика тимът на Клокотница се класира на второто място в групата и с това си гарантира място на осминафиналите.