Да се спасим от досадните насекоми!

Животът

07-07-2013, 18:30

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няколко съвета, изключващи химикали и препарати

Годишно по света се изразходват тонове отрови против насекоми и паразити, било то хлебарки, комари, мухи... все едно какви са.

Как да се отървем от тези досадници без да използваме химикали и препарати?

От мухите, комарите и други летящи насекоми ни “спасяват” завесите от газ, поставени на вратите и прозорците. Нощните смутители на спокойствието остават извън москитовата мрежа спусната над леглото.

Друг природен метод са растенията. Миризмата на доматите (става дума за цялото растение), лавандулата или маточината прогонват неприятните душевадци. Комари може да изгоните и със саксии с хризантеми или босилек на процореца. Помагат също така и съдчета, пълни с оцет.

Паяците са естествените неприятели на насекомите и не бива да се убиват.

Който поддържа жилището си сухо, няма защо да се страхува от хлебарки. Те обичат влага и топлина.

Хранителни стоки като брашно, ориз, грис и др. трябва да се съхраняват в съдове, които се затварят плътно. Хартиените опаковки не са пречка за насекомите.

Остатъци от храна или от зеленчукови отпадъци трябва да се изхвърлят веднага. В кухнята те могат да примамят и други насекоми.

Молците обичат естествени прежди и кожи. Поставете в гардероба клончета от кедър, торбички с лавандулов цвят или сухи плодове от конски кестен.

Места, напръскани със сух бакпулвер, пречат за преминаванетона мравките и настаняването им в кухненския ви шкаф. Най-добре напръскайте праговете, от които биха могли да проникнат.

 

Източник greenliving.bg