Депутатите от Пловдив твърдо зад Бойко, според Тотев

Мисия Пловдив

08-07-2013, 11:56

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Нямам информация за имена от Пловдив, вие може да ме изненадате, коментира лидерът на ГЕРБ Иван Тотев пред журналисти

Всеки има право на мнение и да пише декларации, ние сме свободна държава, коментира лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев по повод напусналите партията.

Вчера петима членове на изпълнителната комисия на ГЕРБ и депутати разпространиха до медиите декларация, с която заявяват, че напускат и започват създаване на нов политически проект. От партията на Бойко Борисов се разграничиха Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев, Емил Димитров.

Познавам всеки един от тях, работили сме заедно, заяви Тотев. Той повтори позицията на Борисов и каза, че всеки взема лично решение и ако иска да се занимава с политика сам избира партията, която най-добре съвпада с неговите виждания. Аз като човек, който работи активно в ГЕРБ, мога да кажа, че последните месеци, година тези хора не работеха толкова активно, така че не се очаква сътресение, каза Тотев.

Според градския лидер “няма имена от Пловдив". Тук не говорим за пловдивската структура на ГЕРБ, тя е може би най-стабилната в България. "Аз нямам информация. Ако вие имате, може да ме изненадате”, заяви Иван Тотев пред репортери.

Междувременно 120 заявления за напускане на ГЕРБ само днес прогнозира ексдепутатът Иван Петров. Той е сред петимата, подписали вчерашната декларацията.

Снощи 20 членове на партията са поискали да бъдат отписани от редиците, разкри Петров пред ТВ7.

Бившият депутат Петров отрече твърдението на Цветан Цветанов, че зад новия политически проект на отцепниците от ГЕРБ стои телевизионният водещ Николай Бареков.