Добричлия учреди нова партия – Република БГ

Животът

08-07-2013, 14:20

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Добричлия e в основата на учредената вчера в София нова партия – Република БГ. Това е финансистът Георги Василев. В партията влизат и много икономисти, банкери, представители на средния бизнес, които декларираха, че са "за" активно работещи институции и за икономическо развитие.

Георги Василев завършва през 1978 г. Немска езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич. Магистър е по Международно право от "Московски държавен институт за международни отношения". Следвал е във Виенската дипломатическа академия и има Магистърска степен по Международно финансово право от Висш институт по международни отношения, Женева. Василев живее в Швейцария, където заминал преди 23 години да учи, като вече разполага с над 20-годишен опит и профисионална реализация в редица швейцарски банки и финансови компании.

Автор е на монография на тема "Инвестиционни фондове", както и на множество научни и публицистични статии в международни и български издания на тема международни финанси, инвестиции, политика. Владее свободно 4 езика - английски, френски, немски и руски. Семеен, с две деца.

Институциите са система от правила, които предоставят стимули за поведение в обществото. Когато обществото се управлява от ограничен елит, който е организирал обществото в своя собствена полза за сметка на широките маси от хора, то обществото страда от дефицит на справедливост и тъне в мизерия. Политическата власт е концентрирана в тесен кръг и се използва за натрупване на привилегии и богатства, за тези които я притежават. Губеща е останалата част от обществото, която не влияе реално на властта и е лишена от възможността за пълноценна изява, просперитет и сигурност, заявява Василев.