Супергерои прелитат над Калифорния

Арт и Стил

08-07-2013, 19:41

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Макетите са в реален размер, но няма да се произвеждат масово

Американските инженери Ото Дифенбах и Ед Ханли създадоха радиоуправляеми герои от известни филми, които могат да летят, съобщи телевизия Ен Ди Ти.

Първоначално двамата основали компания за радиоуправляеми самолети. С течение на времето обаче те установили, че обличането на машините като Супермен или победителката от плажните конкурси Мис Емерсън привлича доста повече вниманието на хората.  Така през това лято жителите на Южна Калифорния ще могат често да виждат любимите си филмови герои в цял ръст да прелитат над тях.

След като експериментирали дълго време с различни материали, Дифенбах и Ханли се спрели на пенопласта, от който да правят макетите на героите.

След успешните пробни полети изобретателите отишли още по-далече. Те обявили, че са готови да направят макет на всекиго според желанието на клиента. "Ако вие можете да си го представите, ние можем да го накараме да лети", пишат американските инженери в своя уебсайт.

Те обаче не планират засега да пуснат в масово производство макетите. "Тази работа е твърде индивидуална. За направата на всеки герой в цял ръст се изискват доста умения", изтъква Ото Дифенбах.

Още повече цените не са скъпи. Един макет струва не повече от 500 долара.