Американец дава визи срещу секс

Свят

09-07-2013, 09:34

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Разследването срещу дипломата започнало през февруари

Държавният департамент на САЩ разследва обвиненията срещу служител на консулската служба в Джорджтаун, Гаяна, който осигурявал визи на мераклиите срещу секс услуги и пари под масата.

Вероятно става дума за мащабна незаконна операция за трафик на хора. Обвиненият в нарушаване на нормите служител е отстранен от поста си до приключването на разследването.

Скандалът избухна, след като в пресата в Гаяна се появиха множество оплаквания от туристи и бизнесмени, чиито визи били умишлено бавени от служителя. Той искал от кандидатите за заветния документ или пари, или секс услуги. Според "Дейли Колър" името на дипломата е Еди Зоар Родригес Дуран. Той е отстранен от поста си през юни, а мандатът му е изтичал през септември 2013 г., съобщават журналистите от Гаяна Марк Беншоп и Джулия Джонсън. Не става ясно дали Дуран е уволнен или е пратен в принудителен отпуск, но според профила му в социалните мрежи от 23 юни, той си търси работа във Фолс Чърч.

Разследването срещу дипломата започнало през февруари.

В някои от случаите корумпираният дипломат взимал по 40 000 долара за виза. Той използвал за офис популярния в Джорджтаун ресторант "Хибискус", известен като сборище на наркотрафиканти. Дуран често пътувал до съседен Суринам, който е нещо като транзитен пункт за китайските емигранти, опитващи се да се доберат до САЩ.