Кучето от "The Expendables" се прибра само вкъщи

Мисия София

09-07-2013, 10:42

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Терес бе изгубен вчера следобяд

Намерен е изгубеният чешки улфдог Терес, участвал в снимките на "The Expendables".

Кучето беше изгубено вчера между 14 и 15 часа на мотописта. Чешкият улфдог е една специална селекция, която изцяло прилича на вълк. На 16 юли Терес ще направи четири години.

Терес е открит в добро здравословно състояние, но много уплашен. Собствениците му доц. Стоян Лазаров от Природонаучния музей и съпругата му Александра Лазарова имат опасения, че е бил държан и удрян.

"Обадиха ни се от полицията малко преди 05.00 часа тази сутрин, че са го видели в района на супермаркета "Билла" на бул."България", което е на 500 метра от дома ни. Това означава, че кучето се е прибрало само. След първото повикване с голяма скорост е притичало до вкъщи", разказа Лазарова. По думите й, Терес е бил много уплашен, което навежда на мисъл стопаните, че кучето е било държано някъде и в момента, в който е бил пуснато, се е прибрало.

Семейството е обходило много пъти този район с цел да открие кучето или някакви следи от него, но никой не го беше забелязал. "Той има безпогрешна ориентация в района. Много се зарадвахме, че се намери и благодарим за съдействието на всички в търсенето", каза още Александра Лазарова.