Правителството е сляпо и за изкуството, и за народа (СНИМКИ)

Мисия София

09-07-2013, 12:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Моделитът изостави уникалният си проект в знак на протест

Моделистът Пламен Игнатов остави уникалния си макет на Рилския манастир пред сградата на президентството в знак на протест.

Той е изграден от над 6 милиона кибритени клечки. Произведението на изкуството съдържа в себе си и 360 полускъпоценни камъка и 100 перли. Голям е 4 квадратни метра, а Игнатов работи по модела на Ставропигиалния Рилски Манастир за 17 години. Обгорелите кибритени клечки придават почти реален цвят на творбата.

Тази сутрин в знак на протест Пламен Игнатов изостави уникалния макет пред сградата на президентството. До крайното решение мъжът стигнал, след като нито една институция не се наема да го оцени, нито да го купи.

"Аз трябва да оставя 1/3 от живота си на улицата, за да тествам интелигентността и морала на управляващите и обществото. Ето го теста, съжалявам, много ми е тежко да го кажа, но аз съм напълно нормален човек и нищо човешко не ми е чуждо. Болка е да оставиш 17-годишен труд на улицата, няма смисъл да го казвам", каза Пламен Игнатов.

"Един човешки живот има спадове и възходи, но аз се държах. Това е оръдието, което изстрелва вярата. То изстреля вярата. Аз бях дотук", каза още моделистът, който остави макета на Рилския манастир пред парадния вход на "Дондуков 2".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен