Ремонтират тротоари в "Северен"

Мисия Пловдив

09-07-2013, 16:43

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Виж къде

Ремонтите на тротоарни настилки в „Северен” ще продължат и през месец юли, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

От най-спешен ремонт се нуждае настилката пред жилищен блок на ул. „Филипово” № 18. Тротоарът там е пропаднал и при всеки валеж събралата се дъждовна вода се оттича в избите. Обитателите на блока са сигнализирали районната администрация, че са се образували и пукнатини по стените на сградата. Поради тази причина кметът разпореди ремонтните дейности да започнат от там.

Подновяване на настилката ще се прави също така на кръстовището на бул. „Дунав” и ул. „Васил Левски” пред бившата баня, както и на второто колело на Панаира. И на двете места тротоарът е в ужасно състояние, а участъкът пред недовършената офис сграда на кръстовището на бул. „Дунав” и бул. „Цар Борис III Обединител” е непроходим за майки с колички и за хора с увреждания, които се придвижват с помощни средства.

Миналата седмица приключи ремонтът на тротоарите на ул. „Петрохан”, „Борба” и „Стефан и Обрейко Обрейкови”, съобщи още инж. Ралев.

Пред пенсионерския клуб на ул. „Петрохан” е изграден нов тротоар. На ул. „Борба” е освободен един тротоар и са направени две алеи до близките магазини, а пред училището на ул. „Ст. и О. Обрейкови” също има нов тротоар, уточни районният кмет.