София е домакин на заседанието на ПАЧИС

Темата на събитието е "Туризмът като важен фактор за икономически растеж и сътрудничество в региона на ЧИС"

41-то пленарно заседание на Генералната асамблея на ПАЧИС ще бъде открито днес в София. На церемонията ще присъстват президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Михаил Миков и председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Жан-Клод Миньон, които ще се обърнат с приветствия към участниците в 41-то пленарно заседание на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество. Официалното откриване на форума ще бъде от 10:00 часа в зала 3 на НДК.

 

Заседанието на Парламентарната асамблея е с тема: "Туризмът като важен фактор за икономически растеж и сътрудничество в региона на ЧИС" и с него ще бъде отбелязан краят на шестмесечното българско председателство на ПАЧИС.

 

В работата на заседанието ще участват делегации от парламентите на 11 страни-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество. На форума ще присъстват 128 парламентаристи, гости и представители на международни парламентарни асамблеи със статут на наблюдатели. Сред тях са Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Европейският парламент, национални парламенти и международни организации.

 

В рамките насъбитието председателят на Народното събрание Михаил Миков ще се срещне лично с председателя на ПА на Съвета на Европа Жан-Клод Миньон.