30% от базата в Слънчев бряг празна

Туризъм

10-07-2013, 10:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на кометите вече открит

В разгара на лятото все още има неоткрити заведения и празни хотели в западната част на комплекса

Въпреки традиционните прогнози за 7% ръст на туристическия поток за лято 2013, представители на бранша в Слънчев бряг и по Южното Черноморие все още са в ужас от старта на сезона.

От сектора се оплакаха, че в западната част на най-големия курортен комплекс на този етап има повече от 30 на сто напълно свободна база, а очакванията за ръст на еврейските туристи на този етап не се пътвърждават.

Таксиметровите шофьори пък, които от този сезон се пребориха със завишените такси за разрешителни, стоели празни по стоянките с часове.

"Миналата година по това време човек трудно си намираше места в Източната част на комплекса, нямаше къде да се паркира, а сега е толкова спокойно все едно е началото на юни, а не началото на пиковия сезон. Това лято всичко е далеч по-уредено от миналото, но израелските туристи са много по-малко, човек като се огледа може сам да си прецени", разказаха търговци около стария символ на Слънчев бряг - "Кубан". 

Като слаб определят сезона и на юг от Бургас, в Приморско, където руските и чешки туристи по това време вече би следвало да пръскат шевовете на кръчмите и нощните клубове. Най-надеждни и постоянни си остават почиващите от бившите съветски републики и Русия. Голяма част от тях обаче вече имат собствени имоти по морето.