София ще се облее в танго

София Лайф

10-07-2013, 13:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фуертес Варнерин - аржентинско танго на два гласа

Събитието, което ще се открие от посланика на Република Аржентина, е част от проекта "Танго сетива"

На 11 юли София ще се присъедини към още 99 други градове по цял свят, които ще отбележат световния ден на бандонеона.

Събитието е част от проекта "Танго сетива". Целта на инициативата е да представи културата на Аржентинското танго като социален феномен в цяла Европа в последните 20 години. Това ще се случи в рамките на редица пърформанси на открито в  дните от 8-ми до 21 юли в Градската градина на София.

В света на тангото ще ни пренесат фотографска изложба, танго демонстрации, милонги, модно ревю, прожекции на филм и други.

""Танго сетива" е  цялостна мулти-арт танго концепция, която ще представи над 30 фото отпечатъка от4-ма български танго-фотографи, всяка от които е маркирана с танц и звук, като естествен процес между органичното кръстосване на фотография и танц, музика и моден танго-дизайн, поезия и визуални изкуства," обясняват неговите организатори.

Събитието ще бъде открито от посланика на Аржентина.

Централно място в него пък заема бандонеонът - най-емблематичният музикален инструмент на аржентинското танго, чрез който се композират всички музикални танго пиеси, от класическите композиции до електронните интерпретации. "Танго сетива" ще бъде част от голямото празненство, което ще се проведе през 2014 г. в чест на 100-годишнината на краля на бандонеона Анибал Тройльо.

Посещението на всички събития, включени в рамките на "Танго сетива", е свободно.