Ердоган се опитва да спечели протестиращите

Следи настроенията им в социалните мрежи

Премиерът Реджеп Тайип Ердоган се опива да спечели доверието на гражданите, които вече почти месец протесират срещу неговото управление. Тъй като се смята, че на голяма част от тях предстои тази година да се запишат в университет Ердоган увеличава срока за записване във висшите училища."В резултат на силните обществени критики премиерът Реджеп Тайип Ердоган даде указания срокът за записване на новоприетите студенти да се отложи за 2-6 септември", съобщава електронното издание на вестник "Милиет". Според медията това показва, че Ердоган следи внимателно форумите, съобразява се с преобладаващите мнения и настроения в социалните медии и незабавно дава указания за корекции на оповестени преди това очевидно неприемливи от обществото решения.
Преди това Ердоган усети, че увеличаването на таксата за издаване на ново или удължаване на валидността на съществуващо свидетелство за управление на МПС на 101 турски лири (около 80 лева) предизвиква силно недоволство и веднага тя падна само на 15 турски лири (около 12 лева). Тогава в Twittter особено популярен беше директният линк "Не давам 101 турски лири за шофьорска книжка".
Сега логото на директния линк в Тwitter е "Не отравяйте празника ни Рамазан байрам". То се отнася до сроковете за записване във ВУЗ.