В Западен - стоят нови алеи, махат стари коли (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

10-07-2013, 14:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Гражданите подкрепят инициативите на кмета

Кметът на район Западен - Десислава Желязкова на място се запозна с напредъка в изграждането на алеите в зелените площи на ул. "Солунска". Строителните дейности са по настояване на жителите от квартала. Пътеките ще осигурят комфортно преминаване на потока от хора. Алеите ще от полза и за майките с колички, тъй като в района се намират детска градина „Светла“, млечна кухня „Лакомото мече“ и здравно заведение, изтъкна Десислава Желязкова. Те са изградени с помощта на ОП „Градини и паркове“. Пътеките са с обща площ 300 кв. м. и за настилката им се използват плочи втора употреба.

Проверката показа, че е довършена и пътеката пред ул. "Ген. Колев" №12. Тя осигурява безпроблемен достъп до намиращата се в близост детска площадка, както и скъсява  значително пътя на хората от входа до основната улица.

Междувременно Желязкова посочи, че няма да има търпимост спрямо излезлите от употреба автомобили. Тези коли заемат некоректно паркоместа и зелени площи. До момента отправяхме предупреждения и толерантно изчаквахме, но вече минаваме към крайната мярка – принудителното репатриране, закани се кметът. 

Тази година преместването на старите коли ще се извършва с нова фирма, за което вече има подписан договор. Новото е и, че предупредителният срок е удължен от 14 на 90 дни. От вчера комисия е започнала маркирането на старите коли с предупредителните стикери, с които започва да текат официално 90-те дни.

До момента специалисти на район Западен са набелязали над 30 "стари и излезли от употреба" коли. За част от тях сигналите са подадени от разгневени съседи, каза още Желязкова. За един ден комисията е маркирала 9 автомобила и продължава да работи. След 3 месеца ще започне масовото и безкомпромисно вдигане на маркираните коли.

Желязкова припомни, че миналата година, след като бяха вдигнати принудително 3 коли, останалите маркирани 97 бяха преместени доброволно от собствениците им. За стара и излязла от употреба лека кола се счита тази, на която не са плащани в рамките на две години данъка, застраховката и не е минавала преглед.